Posted by on 23 februari 2016

januari 2007 – augustus 2007

Donor Motor

Ik had een aantal onderdelen nodig van het blok en zag een advertentie staan van een TR7 bij een sloperij. Ben gaan kijken bij de auto en de motor was nog in goede staat. Deze heb ik gekocht voor € 250,- compleet met als doel om waar mogelijk de onderdelen te kunnen gebruiken. Achteraf bleek dat dit een echte dolomite 1850 blok was en geen 2L. Het basisblok kon ik dus niet gebruiken, wat eigenlijk de bedoeling was aangezien het originele blok schade in de cilinderbussen had.

Uiteindelijk toch maar de originele motor volledig door een revisiebedrijf laten boren / honen en een overmaat zuigerkit laten leveren. Ook de cilinderkop gelijk maar even laten vlakken, afpersen en voorzien van nieuwe kleppen en zittingen.

Versnellingsbak

Ook de complete 4-versnellings bak heb ik gereviseerd. De achteruit versnelling bleek heel erg versleten, maar deze is ook ongesynchroniseerd en waarschijnlijk niet erg netjes behandeld in zijn vorige leven. Uiteraard hier ook alles gecontroleerd en waar nodig onderdelen vervangen.

Overige motordelen

Nadat de motor & versnellingsbak gereviseerd waren konden we beginnen aan de overige onderdelen zoals, carburateurs, in- en uitlaat spruitstuk, radiateur, enz. Ook hier weer grondig te werk gegaan zoals de foto`s laten zien.

Posted in: Restauratie