Posted by on 23 februari 2016

oktober 2003 – maart 2004

Wat heb ik eigenlijk gekocht?!

Een fase die iedere auto liefhebber en hobby restaurateur zich wel eens afvraagt. Liefde of voorkeur voor een auto maakt in veel gevallen blind en juist de door ons zo geliefde oude mobielen hebben vaak leuke verassingen in petto wanneer je ze naar huis hebt gehaald en de eerste delen gaat demonteren. Volgende vraag is dan uiteraard ‘waarom heb ik dit gekocht?!’ en het wordt uiteraard nog beter…

Informatie

Dat informatie belangrijk is bij de aankoop van een oldtimer blijkt wel uit de volgende maanden die voorbij gaan. Alle delen worden  , zo goed als het gaat, netjes gedemonteerd en opgeslagen. Maar toch bleef ik met vragen zitten, de motorkap zag er anders uit als op de TR7 foto`s die ik tot toen gezien had, tevens klopte de vorm van de dorpels niet en de achter dorpel schildjes waren half verdwenen. Toch maar even op de brug voor een nadere inspectie. Wat blijkt; (een) vorige eigenaar heeft er een body kit op geplaatst, maar wel één die professioneel met schroeven en hout is aangebracht (not). 3x hoera voor mensen die zo een auto durven toe te takelen!

Plamuur

Goed na die ontdekking bleef er niet veel over dan de body kit verwijderen en dan maar een complete body-off restauratie te doen. Dat plamuur verwijderen heb ik trouwens geweten, één hele week bezig geweest in de vakantie om alleen het plamuur eraf te krijgen! Werkelijk op sommige plaatsen 3cm plamuur!

Posted in: Restauratie